Bezoekers - Digital Construction Brussels

Kom meer te weten over Digital Construction Brussels

Digital Construction Brussels – oog voor haalbare toepassingen


Digitalisering in de bouw, een must!

Logisch dus dat we Digital Construction Brussels dit jaar weer op de kaart zetten.

Bovendien is digitalisering niet enkel voor grote bedrijven maar ook haalbaar voor kleinere,  kom naar de beurs om er alles over te weten

PARTNERS

WTCB | stand 43

Het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf is een Belgische particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie en heeft tot doel het toegepast onderzoek in de industrie te bevorderen, om aldus het concurrentievermogen te verhogen.  

www.wtcb.be

| stand

Firmanaam | stand 00

HOOFDSPONSOR

TRAXXEO | stand

Sinds 2008 biedt Traxxeo software en mobiele applicaties aan om het beheer van menselijke en materiële middelen in de bouw en aanverwante dienstensector te optimaliseren. Haar klanten winnen aan concurrentiekracht, dankzij een verhoogde productiviteit en een beheersing van de kosten. Zij beschikken over betrouwbare, gestructureerde gegevens op het terrein die in real time beschikbaar zijn. Onder meer Eiffage, Engie, Besix, CFE, Veolia, Thomas & Piron, Lixon, Eloy, Strabag, B&R en Verelst maken er gebruik van.

https://traxxeo.com/nl/

SPONSORS

| stand

Firmanaam | stand 01

www.installday.be

Firmanaam | stand 01

www.installday.be

EXPOSANTEN

Meer info over de standen

4PS | stand 38

Dé softwareoplossing voor bouw & project georiënteerde bedrijven - 4PS Construct is een innovatieve, integrale ERP-oplossing die al je primaire bedrijfsprocessen ondersteunt. Gebaseerd op het meest gebruiksvriendelijke en moderne platform van dit moment: Microsoft Dynamics 365 Business Central. Vanuit de cloud, overal en voor iedereen beschikbaar. Altijd up-to-date, schaalbaar én veilig. Krijg terug grip op uw bedrijfsprocessen.

www.4ps.be

 

https://www.4ps.be/

ABAX | stand 28

Hét platform dat voertuigen, materieel en gereedschap samen brengt

Krijg inzicht in uw wagenpark, externe activa en eindklantenservice om uw digitale transformatie mogelijk te maken. Kies uit vele flexibele gps-trackingoplossingen die dashboards, rapporten en meldingen bieden.

Met ABAX Wagenparkbeheer heeft u als verantwoordelijke over het wagenpark de informatie om dagelijkse taken efficiënt uit te voeren. Rapporteer middels slimme dashboards naar management en stuur bestuurders aan op diverse onderdelen zoals planning, rijgedrag, stationair draaien en inzet van voertuigen.

ABAX Materieelbeheer houdt de belangrijkste factoren voor u bij waaronder; de locatie van uw materieel in een kaart, draaiuren, beweging naar een nieuwe locatie met het gebruik van geofences. Via meldingen op basis van gebruik weet u wanneer u de volgende servicebeurt kunt verwachten.

ABAX Gereedschap is weten dat je het juiste materieel en gereedschap bij de hand hebt wanneer het nodig is. Verliezen, achterlaten, lenen en helaas... zelfs bedrijfsgereedschap stelen. Het zoeken naar gereedschap kan op zijn best frustrerend zijn, maar vaak geeft het veel tijdverspilling en vertraging. Tool tracking is ons antwoord voor digitale optimalisering in de bouw.

Sinds 2005 werken we als RAM Mobile Data samen met de Confederatie Bouw en hebben ons opgewerkt tot expert in het domein van installatie en bouw. Sinds eind 2020 zijn we onderdeel van ABAX. Dat geeft ons, naast onze bestaande expertise, het voordeel van schaalgrootte en innovatiekracht. Ontdek net als vele KMO’s ook de voordelen met ABAX.

https://www.abax.com/be-nl

ASTENA | stand 37

Succesvolle projecten of interventies uitvoeren vergt specifieke kennis en ervaring en brengt heel wat administratie met zich mee. Met gebruiksvriendelijke bedrijfssoftware, afgestemd op de noden van de sector, verloopt het een pak sneller en efficiënter. Bij Astena weten we dat, want wij werken enkel voor bedrijven die met bouw en installatie bezig zijn. Ons team leeft en ademt ‘bouw’ en weet wat jij nodig hebt.

 

 

https://astena.be/nl/erp-software/

BIM Collab | stand 16

Nooit meer rommelige spreadsheets en vergeten issues: beheer BIM-issues op de efficiëntste manier. Bespaar tijd en creëer hoogwaardige BIM-modellen. Snelle clashdetectie geïntegreerd met professioneel issuemanagement en het delen van BIM-specificaties. Met BIMcollab kan het.

www.bimcollab.com

BUILD-SOFTWARE | stand 29

Al sinds 1997 bouwt ons team gespecialiseerde software voor de bouw. Het resultaat? Build Software is een state-of-the-art oplossing die alle domeinen van de bouwsector ondersteunt, van algemene bouwbedrijven, wegenbouw en infrastructuur, afwerking en installatie, projectontwikkeling tot studiebureaus. 

Als digitaliseringspartner stippelen we samen jouw toekomstvisie en strategie uit. Dankzij onze best-of-breed-aanpak kunnen we de ideale ICT-omgeving samenstellen met de beste oplossingen voor de behoeften van elke klant. Daarmee onderscheiden we ons van klassieke all-in ERP-systemen.

Build Software is internationaal, meertalig, multifunctioneel en je behoudt het globale overzicht. Het is bovendien eenvoudig te upgraden, schaalbaar en flexibel. Twijfel je nog? Ga dan zeker eens kijken naar onze indrukwekkende lijst aan klanten referenties. 

Benieuwd? Kom even langs op stand 29, voor een kennismaking of een try-out van onze hololens.

https://www.build-software.eu

| stand

BILLTOBOX | stand 25 & 26

Billtobox is dé gebruiksvriendelijke digitale tool waarmee je efficiënt facturen en betalingen ontvangt, verwerkt en verzendt. Zo heb je meer tijd voor wat écht telt: je bedrijf en je klanten. Bovendien vormt Billtobox de digitale link tussen jou en je accountant.

Met Billtobox voldoe je nu ook al aan de verplichtingen rond elektronische facturatie. Dit, zonder extra kost, kennis, tijd en moeite.

https://www.billtobox.com/be/

BOTIQUE | stand 3

DALUX | stand 21

Dalux, leverancier van software voor het digitaliseren van de bouwsector

Dalux is een softwareleverancier uit Denemarken, in 2005 gestart door de broers Torben (CEO) en Bent Dalgaard (CTO). Zij hebben als missie de bouw- en infrasector digitaal te transformeren, met momenteel met meer dan 250 medewerkers en 18 kantoren in Europa.  Veel klanten gebruiken de Dalux BIM Viewer voor het delen en raadplegen van BIMmodellen en de applicaties Dalux Box en Field voor het respectievelijk mobiel werken met alle beschikbare digitale informatie op de bouwplaats en 2D/3D issuemanagement. Daarnaast is Dalux gespecialiseerd in technisch beheer en onderhoud van gebouwen middels de applicatie Dalux FM, waarin modellen en gebouwbeheerdossier een centrale rol spelen in combinatie met (on)geplande werkorders voor onderhoud en de helpdesk app voor gebruikers/bewoners. 

https://www.dalux.com/nl/

Bluefields | stand 8

Gedaan met aantekeningen en berekeningen maken op een afgedrukte plattegrond. Met Bluebeam Revu meet je rechtstreeks op je bouwplan vanaf een PDF en trek je hoeveelheden in je favoriete calculatieprogramma of Excel. 
Plannen lezen en aanpassen, hoeveelheden producten berekenen, data genereren voor bestellingen en facturen, vragen stellen ... Het kan allemaal, en bovendien kan je nauwkeurig traceren wat er op een specifiek moment allemaal gedaan is met het plan.
"Alles wat u vroeger met een papieren plan deed, kunt u nu sneller en accurater op digitale wijze."

 

https://www.bluefields.be/nl/meethoeveelheden-uit-uw-pdf-halen

Visma Bouwsoft | stand 5 & 6

Dé administratieve software voor elke bouwprofessional en installateur

Visma Bouwsoft is een gebruiksvriendelijk all-in-one softwarepakket om uw volledige administratie mee uit te voeren, vertrekkend van het eerste contact met uw klant tot de laatste factuur. Het centraal beheren van adressen en projecten, het opmaken van offertes en facturen, het opvolgen van projecten d.m.v. vorderingsstaten en afrekeningen en het uitvoeren van een voor- en nacalculatie behoren dan ook slechts tot enkele van de mogelijkheden van het programma. Ook het beheren, creëren en digitaal laten aftekenen van jouw digitale werkbonnen is één van de functies van Bouwsoft. De software is te gebruiken op uw laptop, tablet en smartphone. Hierdoor heb je je administratie altijd bij de hand.

www.bouwsoft.be

DESIGN EXPRESS | stand 7

Design Express is één van de belangrijkste software distributeurs voor ontwerpers in architectuur, landschap en events, met 80 medewerkers in de Benelux, Frankrijk en Polen.

Design Express beschouwt het als haar missie om ontwerpers in architectuur, interieur, tuin, landschap, stedenbouw en events te ondersteunen, zodat zij hun stempel op de samenleving kunnen drukken. Dat gebeurt in de vorm van krachtige, flexibele en gebruiksvriendelijke software-oplossingen die de creativiteit van ontwerpers ondersteunen en hun ontwerpen tot leven brengen.

https://designexpress.eu/benl/

D-Studio | stand 34

D-studio een rasecht BIM-bureau met meer dan 18 jaar ervaring. We beheren alle (BIM)-data in grootschalige projecten, ontwikkelen maatwerk BIM integratie-software & web-platformen en dragen bij aan onderzoek en innovatie op basis van AI/ML en BIM-standaarden. Referenties: Google (D), ZIN (B), CFF Lausanne (CH), ziekenhuizen in Breda (NL), Hasselt, Ottiginies & Woluwe (B) en oplossingen voor oa. Gyproc (B/NL) en WTCB (B).
D-studio staat voor expertise, engagement, transparantie en kwaliteit, vanuit een mix van jong talent en grijze haren, met oog voor onze sociale rol als bedrijf.

 

https://dstudio.be/

GEO-IT | stand 35

Geo-IT levert software voor CAD, GIS, BIM, Engineering en Product design.

Wij zijn een toonaangevende Belgische verdeler van Autodesk producten als erkend Autodesk Gold Partner, erkend Autodesk Training Center en erkend Autodesk Developer.
Geo-IT helpt u graag met het kiezen van het juiste product voor uw activiteiten.
Wij bouwen innovatieve toepassingen en apps afgestemd op de noden van onze klantengroep zodat uw software onmiddellijk rendeert.

Ons serviceteam staat steeds paraat met uitgebreide helpdesk support om u te ondersteunen bij het gebruik van de software.
Ons consultancy team adviseert u graag bij uw nieuwe uitdagingen en projecten, en ondersteunt u met coaching of opleiding bij u ter plaatse en met waar nodig tailor-made aanpassingen voor specifieke toepassingen.

U kan eveneens kiezen uit een uitgebreide waaier aan opleidingen, zodat u onze oplossingen optimaal kan inzetten voor uw werkzaamheden.
Onze software oplossingen worden dagdagelijks ingezet door duizenden gebruikers bij meer dan 1.500 klanten.

https://www.geoit.be/nl/over-geo-it-0

Geodynamics | stand 1

GeoDynamics is de marktleider in mobiele tijdregistratie. We blinken uit in digitale en volautomatische registratie en management van werknemers, voertuigenvloot en werktuigen. Dit vereenvoudigt en optimaliseert de loonadministratie, de logistiek en de berekening van de kosten op een bouwplaats. Alle verzamelde informatie is beschikbaar in real time en in verschillende rapporten die zelfs in uw CRM of ERP kunnen worden geïntegreerd. 

https://public.geodynamics.be/

GMI Group | stand 30-31

U bent één bedrijf; één geïntegreerd systeem is dan ook vanzelfsprekend. GMI group staat garant voor een totaalbenadering waarbij - naast ERP – ook andere softwaretoepassingen deel kunnen uitmaken van de oplossing die u nodig heeft.

Door onze jarenlange expertise in de bouw kan u vandaag meestappen in een oplossing voor digitaal documentbeheer (DMS) en samenwerking. Daarnaast ondersteunen wij u ook met een CRM-toepassing voor de opvolging van een aanvraag tot het closen van de deal, het bijhouden van relaties op een project of het opvolgen van klachten.

www.gmigroup.be

HILTI BELGIUM | stand 2

Hilti is uw partner in de professionele bouwsector.
Een greep uit onze innovatieve oplossingen:

- Hilti ON!Track: dé magazijnbeheer software voor het traceren en beheren van al uw uitrustingen en verbruiksgoederen;

- BIM Productiviteit: onze deskundige Hilti-ingenieurs geven u graag meer info over wat we voor uw projecten kunnen betekenen;

- Nuron: onze revolutionaire, slimme batterijplatform dat het werk op de bouwplaats drastisch verbetert.

We kijken ernaar uit om u te ontmoeten op stand

https://www.hilti.be/

Hexagon Bricsys | stand 17

d

Hit-Office | stand 20

Ficos is de digitale expert voor de bouwsector.
Hit-Office is beheerssoftware waarmee u uw offertes, werven, aankopen, planning, boekhouding, service of materieelpark kunt beheren.
Hit-Mobile is een mobiele applicatie verbonden aan Hit-Office, waarmee u permanent toegang krijgt tot uw data via smartphone of tablet.
Hit-Form is de perfecte toepassing om uw werfverslagen in de computer te zetten.
Hit-Tracking is het geolokalisatie-instrument dat in Hit-Office is geïntegreerd.
Hit-Market is uw prijsaanvraagplatform. Met dit platform kunt u het prijsaanvraagproces tussen onderaannemer en leverancier verbeteren.
Check In at Work is de oplossing om fysieke aanwezigheden op de bouwplaats te registreren

https://www.hit-office.com/nl/

Hexagon Leica | stand 18

 

 

KPD | stand 13

Kennis van de bouwwereld

Al meer dan dertig jaar richten wij ons exclusief op de Belgische bouwsector. Hierdoor ‘bouwden’ wij een ongeziene schat aan ervaring, knowhow en expertise op. Dit vertaalt zich in onze gespecialiseerde software en het juiste advies.

www.kpd.be

KABANDY | stand 10

Kabandy is a quantity management software that democratizes the use of BIM models for :

  • The management of bills of quantities throughout the project;
  • The generation and control of monthly statements during the execution;
  • The establishment of building inventories for FM contracts and regulatory controls;
  • The quality control of the information of BIM models.

The proprietary quantification technology allows non-BIM experts to intuitively and quickly calculate any building quantity and area from Revit and IFC models. These quantities are then formatted in visual tables coupled with the BIM models, and connected with other partner solutions.

Our customers are :

  • General contractors
  • Public and private real estate owners
  • Project managers and facility managers
  • Engineering and architectural firms

LETSBUILD | stand 40

LetsBuild - software voor bouwplaatscoördinatie en -toezicht

LetsBuild is een Europese softwareleverancier die bouwbedrijven helpt bij het digitaliseren en transformeren van de manier waarop zij plannen en bouwen. LetsBuild werd opgericht in 2012 en is gevestigd in Brussel en Kopenhagen met 70 werknemers. Haar softwaresuite, bestaande uit LB Aproplan en LB Geniebelt, wordt gebruikt door meer dan 100.000 gebruikers in 35 landen, waaronder 6 van de top 10 Europese bedrijven. 

 

https://www.letsbuild.com

MIRA SOFTWARE | stand 23

Wat?

MIRA Software biedt inzicht in het gebruik en verbruik van materiaal en materieel.

Hoe?

Het werkt als een kassasysteem in de supermarkt: alle gebruiksgoederen en verbruiksgoederen die het bedrijf in- of uitgaan worden in- en uitgecheckt. Zo kan alle informatie over het gebruik én verbruik, maar ook over onderhoud, keuringen, stock, herstellingen en reservaties worden bijgehouden.

Voor wie?

MIRA Software is geschikt voor elk groot of klein bedrijf dat materiaal en materieel op een transparante manier wil beheren. Met onze prijsformules kan u budgetvriendelijk investeren in duurzaam digitaliseren. We kijken ernaar uit om kennis te maken.

https://www.mirasoftware.be/nl/

OPENSPACE | stand 15

OpenSpace - geautomatiseerde 360° ​​video-opname

 

Snel bouwplaats en voortgang in beeld brengen voor collega’s of opdrachtgever? Overal en altijd compleet inzicht in de status van uw project? Met OpenSpace heeft u altijd en overal inzicht in voortgang met foto’s, plattegronden, notities en koppelingen met bijvoorbeeld BIM. Dit door met een 360° camera op een helm gemonteerd of met iPad of iPhone met LiDAR-scanner over de bouwplaats te lopen. Zo bouwt u sneller, beter en transparanter.

https://www.openspace.ai/

RVC | stand 9

RVC optimaliseert en digitaliseert de operationele processen van technische interventies in de bouwsector. RVC ontwikkelt en verkoopt managementoplossingen voor professionele technici en vastgoedmanagers met field data collectie, dematerialisatie van operationele en administratieve processen en consumptiemanagement. RVC S.A. streeft naar een verbonden en papierloze organisatie met haar Powerges Start, Classic en Estate oplossingen.

https://www.rvc.be/

testest

PHI DATA | stand 14

Als onafhankelijke ontwikkelaar en integrator van Smart Edge-oplossingen gaat PHI DATA  altijd voor de best mogelijke oplossingen voor de digitalisering van bedrijfsprocessen. Hierbij maken we gebruik van een brede waaier aan technologieën op het vlak van automatische identificatie, lokalisatie en IoT (Internet of Things). PHI DATA ondersteunt meer dan 2.000 actieve klanten met een team van 45 gedreven en multidisciplinaire medewerkers en een uitgebreid netwerk van zorgvuldig gekozen partners. Meer informatie op www.phidata.be.

www.phidata.be

SCANTRIX | STUDIO V2

Scantrix is een ervaren landmeter en studioV2 biedt een brede waaier van diensten aan om uw digitaal ontwerp- of bouwproces te stroomlijnen. Samen beschikken ze over de nodige kennis, infrastructuur en skills om product en diensten op maat te leveren, startend van 3D scans over 2D CAD tekeningen tot 3D en BIM.

https://studiov2.be/

Robaws | stand 22

 

Jouw volledige administratie vlotter én eenvoudiger in 1 online tool, dankzij de gestroomlijnde workflows in Robaws. Automatiseer je facturatie, offertes, stockbeheer, planning,... tijdens de voorbereiding, uitvoering en (na)calculatie van je projecten.

Robaws is volledig gespecialiseerd in bouw- & projectgeörienteerde bedrijven

www.robaws.be

Software One | stand 33

SoftwareONE is een toonaangevende en wereldwijde technologieprovider. Het stelt AEC-bedrijven in staat om hun business digitaal te transformeren dankzij MTWO, ’s werelds eerste 5D BIM-cloudplatform voor de bouwsector. MTWO verbindt alle stakeholders, processen en data van een project in één geïntegreerd platform. Het richt zich op elke fase in de levenscyclus van het gebouw, waardoor een ongeëvenaarde samenwerking en efficiëntie ontstaat en de productiviteit tot 30% toeneemt.

https://www.mtwocloud.com

SUIVO | stand 41

Digitaliseer je workflows door het connecteren van je mensen en de assets die ze gebruiken.

Dankzij de Suivo Internet of Things-cloudsoftware en hardware kan je waardevolle data centraliseren. De data zorgen voor inzichten die resulteren in optimalisatie van bedrijfsprocessen en duurzame groei.

De impact is merkbaar in 3 domeinen: Workforce Management, Asset Management en Vehicle Telematics.

Suivo is actief voor bouw-, installatie- en nutsbedrijven, transport en logistiek, productieondernemingen en in de publieke sector.

 https://www.suivo.com

https://www.suivo.com

TOPCON & Digital Construction World 39 | stand

Topcon Positioning Belgium is dé partner voor totaaloplossingen op het gebied van precisieplaatsbepaling binnen de bouw en topografie. Met onze hardware, software en mobiele oplossingen stellen we de klant in staat om slimmer, rendabeler en productiever te zijn op de kruising van infrastructuur en technologie. Vanuit ons kantoor in Zellik staat ons team van twintig medewerkers klaar voor onze klanten in zowel België als Luxemburg.

www.topconpositioning.com

TRAXXEO | stand 12

Sinds 2008 biedt Traxxeo software en mobiele applicaties aan om het beheer van menselijke en materiële middelen in de bouw en aanverwante dienstensector te optimaliseren. Haar klanten winnen aan concurrentiekracht, dankzij een verhoogde productiviteit en een beheersing van de kosten. Zij beschikken over betrouwbare, gestructureerde gegevens op het terrein die in real time beschikbaar zijn. Onder meer Eiffage, Engie, Besix, CFE, Veolia, Thomas & Piron, Lixon, Eloy, Strabag, B&R en Verelst maken er gebruik van.

https://www.traxxeo.com/nl

Wolters Kluwer | stand 42

 

Wolters Kluwer biedt u met Adsolut Kmo-beheer een veelzijdig administratief softwarepakket voor bouw- en installatiebedrijven met tal van integratiemogelijkheden: van offertes en planning tot facturatie en calculatie, inclusief boekhouding en mobiele apps voor medewerkers op werven. Onze lokale experts helpen u om samen de ideale samenstelling en configuratie van het pakket te bepalen.

 

Zo werkt u efficiënter, communiceert u vlotter en ontwikkelt u een duurzame vertrouwensrelatie met klanten, medewerkers, maar ook leveranciers en onderaannemers. Een digitale aanpak levert bovendien een schat aan data op, die leidt tot meer inzicht in uw organisatie en in uw projecten en werven.

 

Meer info op wkbe.be/bouw

https://www.wolterskluwer.com/nl-be/know/service-installatie

Trimble | stand 24

Trimble ontwikkelt technologie, software en diensten die de digitale transformatie van de bouwwereld stimuleren met oplossingen voor de hele architectuur-, engineering- en bouwsector. Trimble's Connected Construction strategie geeft gebruikers controle over hun activiteiten met een gemeenschappelijke data-omgeving. Trimble stelt bouwprofessionals in staat om de productiviteit, kwaliteit, transparantie, veiligheid en duurzaamheid te verbeteren en elk project vol vertrouwen op te leveren.

construction.trimble.be