Digital Construction World

Digitalisering is essentieel voor aannemers die zich willen professionaliseren en Embuild moet hen daarop voorbereiden.

ArchiSnapper – dé Belgische App voor Efficiënte Werfopvolging

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Afbeelding1.png

Veel aannemers worstelen met het efficiënt documenteren en opvolgen van punten op de werf: notities maken op papier of op een afdrukt grondplan, foto’s nemen met de smartphone, daarna op kantoor de foto’s overzetten via een kabeltje naar de PC, de notities ontcijferen en uitschrijven, enzovoort.

Gevolg: veel tijdverlies en kostbare communicatiefouten.

ArchiSnapper, een Belgische app voor de bouw met meer dan 10.000 gebruikers, lost dit probleem op.

Noteer opmerkingen met de app op de werf

Met de ArchiSnapper app kan je op de werf meteen via smartphone of tablet de nodige punten documenteren, met tekst, foto’s, aanduiding op grondplan en meer. Je kan ook “voice to tekst” gebruiken om punten in te spreken.

Deel punten met betrokken partijen, en volg op

Na het werfbezoek deel je een duidelijk overzicht van de genummerde punten met de betrokken partijen, inclusief tekst, foto’s met annotaties, locatie aanduidingen op een grondplan, en meer.

Zo weet iedereen exact wat er van hen verwacht wordt, en worden kostbare misverstanden vermeden.

De toegewezen partijen, zoals onderaannemers, kunnen feedback geven wanneer een punt opgelost is. Zo wordt de samenwerking op openstaande punten gecentraliseerd binnen ArchiSnapper, in plaats van via whatsapp, telefoon, sms, of mail.

Veiligheidsinspecties

ArchiSnapper wordt door aannemers ook gebruikt voor veiligheidsinspecties. Digitaliseer je papieren checklijsten. Controleer ze met de ArchiSnapper app op de werf, en deel een inspectieverslag in seconden.

Alle data van de inspecties is beschikbaar in de online cloud account voor verdere rapportering, zoals bv trendanalyse in kader van VCA. Bekijk hier een voorbeeld veiligheidsverslag.

Opleveringen

Met ArchiSnapper kan je opleverlijsten en opleverslagen genereren. Deze lijsten bevatten de openstaande punten, met foto, toegewezen partij en aanduiding op grondplan.

Je kan het opleververslag laten aftekenen op de werft, en de layout aanpassen volgens eigen voorkeur: logo, header, footer, font, titels, tekstblokken, algemene voorwaarden en meer. Bekijk hier een voorbeeld opleververslag.

Checkinatwork

Gebruik de ArchiSnapper app om je eenvoudig met 1 druk op de knop in te checken bij Checkinatwork. Of doe de checkin voor collega’s of onderaannemers via de online ArchiSnapper account.

Gantt Planning

Maak je planning en deel ze met alle betrokken partijen. Zo krijgt iedereen een accuraat zicht op de actuele planning.

Integraties

ArchiSnapper integreert met de in België meest voorkomende pakketten voor projectmanagement. Zo hoef jij jou niet bezig te houden met het manueel overnemen van bv contactgegevens.

ArchiSnapper bestaat reeds sinds 2013 en telt meer dan 10.000 tevreden gebruikers.

Bouwbedrijf Danilith gebruikt ArchiSnapper sinds 2016. Voor hen is de app een cruciale schakel in hun digitaliseringstraject.

Lucas Delmulle van Danilith

ArchiSnapper kon goed op onze problemen inspelen. Het waren de projectleiders die de tool introduceerden en uitgetest hebben. Ze vonden de tool efficiënt en gebruiksvriendelijk. Een eerste infosessie was voldoende om de rest van het team te overtuigen.”

“ArchiSnapper is echt een geweldige tool voor werfopvolging, die een vlotte samenwerking tussen de verschillende partijen en onderaannemers mogelijk maakt. Het is bovendien ook een zeer gebruiksvriendelijke tool, die ons ondersteunt tijdens verschillende fasen van het project.”

Volgens Lucas is de tijdswinst van ArchiSnapper aanzienlijk: “Het werfverslag is al klaar wanneer je in je auto stapt. Vroeger moest je foto’s maken, ze downloaden, ze opnieuw in het verslag importeren, de handmatig gemaakte notities uitcshreven, enzovoort. Een gans gedoe. ArchiSnapper bespaart ons een pak tijd.”

Lees het volledige artikel hier.

Ook interesse in het digitaliseren van jouw werfopvolging? Start een gratis proefperiode via archisnapper.com

Digital Construction Brussels meets
Digital Construction Day

15 oktober 2024
Brussels Kart Expo