Digital Construction World

Digitalisering is essentieel voor aannemers die zich willen professionaliseren en Embuild moet hen daarop voorbereiden.

Traxxeo – Mobiele werknemers: hoe hun tijdbeheer digitaliseren

Met de juiste instrumenten ligt tijdbeheer voor mobiele teams nu binnen handbereik. Grote groepen of KMO’s, deze en andere bedrijven uit de bouw-, energie- en andere sectoren hebben hun tijdbeheer gedigitaliseerd met de oplossingen van Traxxeo. Hier is hun feedback.

Als specialist in mobiliteit, vereenvoudigt software ontwikkelaar Traxxeo HR management door complexe, tijdrovende processen te digitaliseren. Door te voldoen aan de behoeften van bouwbedrijven, openbare werken en secundaire aannemingsbedrijven, is Traxxeo een expert geworden in het verzamelen, verwerken en delen van gegevens vanop het terrein. De oplossingen van Traxxeo bewijzen hun waarde vanaf slechts 50 werknemers

Sophie, HR directeur bij de Sendin groep van betonstaalbewerkers, legt haar keuze uit: “Het was cruciaal dat de ontwikkelaar de uitdagingen die inherent zijn aan ons bedrijf begreep en erop inspeelde. Generalistische oplossingen konden geen geschikt instrument bieden. Traxxeo, specialist op het gebied van bouw, openbare werken en mobiliteit in het algemeen, was in staat om onze uitdagingen aan te gaan. Net als Sendin hebben bedrijven van allerlei omvang, zoals Balas, Engie, Veolia, Cougnaud en Siliceo, hun vertrouwen gesteld in Traxxeo om hun HR processen te digitaliseren.
  
Een instrument aangepast aan mobiliteit

Rudy, Chief Digital Officer bij Eiffage, een bouwbedrijf, legt uit: “Ons personeel verhuist regelmatig van de ene bouwplaats naar de andere. In het verleden maakte het gebrek aan instrumenten die aangepast waren aan deze mobiliteit het prikken erg omslachtig voor onze teams op het terrein. Het risico op fouten was ook groot. De mobiele applicatie voor tijdregistratie van Traxxeo is een echte tijdbesparing en een opluchting voor onze teams”.

Cristian, groepsmanager bij Sendin, onderstreept: Op het terrein hadden we een instrument nodig die voor al onze medewerkers makkelijk te gebruiken was. Met Traxxeo hebben we nu een instrument die heel makkelijk te gebruiken is en op maat gemaakt voor de locatie. We besparen veel tijd. De informatie gaat veel sneller terug naar onze HR en is veel nauwkeuriger”.

Een aanzienlijke tijdsbesparing

Met de tijdregistratiesoftware van Traxxeo kunnen HR gegevens in real-time vanuit het terrein teruggekoppeld worden. De tijdrapportage is geautomatiseerd en houdt rekening met de specifieke eisen van het bedrijf (125 of 150 gewerkte uren, overwerk, nachtdienst, etc.). Bij elke afwijking wordt een waarschuwing gegenereerd. Werknemers hoeven zich geen zorgen meer te maken over de correcte rapportering van uren, terwijl HR managers een aanzienlijke tijdwinst boeken bij de verwerking ervan.

Voor de loonbeheerders is het verschil aanzienlijk: “Fouten bij de berekening of gegevensinvoer zorgden vroeger voor veel verwerkingstijd. Met Traxxeo besparen we niet alleen tijd, maar hebben we ook beter gecontroleerde en betrouwbaardere gegevens,” zegt Marjorie, Payroll Manager bij Sendin.

Menselijker HR management

Het digitaliseren van TAB (tijd- en activiteitenbeheer) heeft ook gevolgen voor de ondersteuning van werknemers. “We wilden onze medewerkers een dynamischer HR beleid bieden. Minder tijd doorbrengen met een rekenmachine in de hand betekent meer tijd en middelen besteden aan de menselijke kant van ons bedrijf,” legt Sophie, HR directeur bij Sendin uit.

Voor Charles Le Hodey, co-CEO van Traxxeo, ligt hier de toegevoegde waarde van digitale technologie. “Door complexe bedrijfsprocessen te digitaliseren, kunnen we de productiviteit op het terrein met meer dan 10% verhogen en op het hoofdkantoor met meer dan 20%. De uitdaging achter deze cijfers is het verbeteren van de levenskwaliteit op het werk van onze medewerkers, die zich dan kunnen wijden aan taken met een hoge toegevoegde waarde”.

In het licht van de maatschappelijke uitdaging om gekwalificeerd personeel aan te trekken en te behouden, lijdt het geen twijfel dat het herstellen van de menselijke dimensie in elke job een bron van waarde is.

Balas, Fontanel, Veolia, Costantini en anderen delen deze visie: in een context van intense concurrentiedruk maakt het werken met Traxxeo deel uit van een continu verbeteringsproces.

Digital Construction Brussels meets
Digital Construction Day

15 oktober 2024
Brussels Kart Expo