Digital Construction World

Digitalisering is essentieel voor aannemers die zich willen professionaliseren en Embuild moet hen daarop voorbereiden.

Visma Bouwsoft – All-in-onesoftware voor installateurs koppelt met tal van leveranciers

Visma Bouwsoft is een handige all-in-onesoftware die je snel en eenvoudig alle nodige informatie geeft om je bedrijf zo goed mogelijk te beheren en je volledige administratie te digitaliseren. Van contacten aanmaken en offertes opstellen tot projecten plannen, factureren en nacalculatie. Door de koppeling met tal van leveranciers uit de installatiesector maak je nog sneller offertes en bespaar je nog meer tijd.

Met Visma Bouwsoft voor installateurs haal je als vakman een softwarepakket in huis dat je van a tot z ondersteunt. Zo houd je er makkelijk prospecten en bestaande klanten in bij en vind je snel alle relevante informatie terug. Door de koppeling met tal van leveranciers maak je sneller en offertes met de juiste prijzen op. Ook de werkplanning van je projecten volg je probleemloos op en alle documenten zoals werfverslagen, e-mails, plannen, … zijn per project op één plek beschikbaar. Tot slot registreer je eenvoudig alle gepresteerde uren, gebruikte machines en verbruikte materialen, maak je werkbonnen aan en stel je moeiteloos facturen op. Met de nacalculatie breng je automatisch je winstmarge per project in kaart. De software kan ook je stock automatisch bijhouden. Zo weet je welke voorraad je op een specifiek project gebruikt en wat nog beschikbaar is. Door de handige mobiele app raadpleeg en update je trouwens alle gegevens waar en wanneer je wil.

Integratie via materiaalplatform

De kracht van Visma Bouwsoft zit niet alleen in de brede waaier aan functionaliteiten, maar ook in de integratie met andere tools. Denk aan boekhoudpakketten, track-and-tracesystemen, tekenapplicaties of meetsoftware, zoals Testo. Je bestaande programma’s blijven dus behouden en werken naadloos samen met Bouwsoft. Daarnaast integreert de all-in-onesoftware via het materiaalplatform ook met tal van gekende leveranciers in de installatiesector. Dit laat je toe om in één enkele klik hun actuele prijzen op te halen in het systeem. “Zo zijn je prijslijsten altijd up-to-date en op een centrale locatie beschikbaar. Je hoeft dus niet zelf de laatste prijslijsten aan te vragen en de kans op fouten bij het opmaken van je offertes is veel kleiner”, legt marketingcoördinator Iris Demaecker uit. “Bovendien is dit een modulair pakket. Je betaalt dus enkel voor de functies in onze software die je nodig hebt.”

Partners uit de installatiebranche zoals onder meer Cebeo, Facq, Rexel en STG zijn vandaag al geïntegreerd. “We breiden deze koppelingen continu uit. Naast de import van prijslijsten, kan je ook artikelen overbrengen vanuit de leveranciersshop naar Bouwsoft, of koppel je artikelen van je bestelbon terug naar de webshop van de leverancier. De beschikbare functionaliteiten kunnen verschillen per leverancier. Op onze website vind je daarom een handig overzicht per specifieke leverancier van wat wel en niet mogelijk is. Daar vraag je ook eenvoudig een gratis persoonlijke demo aan.”

Sneller en efficiënter

De all-in-onesoftware van Visma Bouwsoft werpt zijn vruchten af. Het laat toe sneller en efficiënter te werken en om correcte offertes te maken of bestellingen te plaatsen. Dat vinden ook de klanten die het materiaalplatform gebruiken. “Als installateur ben ik enorm tevreden over het materiaalplatform van Bouwsoft”, zegt Gerdi Vanhuyse. “Het biedt altijd de laatste prijzen op mijn offertes en ik kan zelf kiezen welke leveranciers en artikelen ik wil zien. De zoekfunctie is ook superhandig, waardoor ik snel artikelen kan terugvinden. Ik maak razendsnel en nauwkeurig offertes, waardoor ik heel wat tijd bespaar. Een absolute aanrader.”

Gratis demo?

Benieuwd naar alle functionaliteiten of wat Visma Bouwsoft voor jouw bedrijf kan betekenen? Vraag hier je gratis vrijblijvende demo aan of schrijf je in voor één van onze webinars.

Digital Construction Brussels meets
Digital Construction Day

15 oktober 2024
Brussels Kart Expo