Digital Construction World

Digitalisering is essentieel voor aannemers die zich willen professionaliseren en Embuild moet hen daarop voorbereiden.

MIRA Software koppelt met GeoDynamics

MIRA software is één van de toonaangevende softwarebedrijven rond materiaal- en magazijnbeheer. Na het aanbrengen van een label op materiaal volgt een centrale database van MIRA nauwgezet op wanneer stukken door medewerkers worden uitgeleend en voor welke projecten die worden gebruikt. Om haar service nog beter te maken koppelt MIRA haar systeem nu met softwarebedrijf GeoDynamics, die o.a. digitale materiaaltracering op de werf verzorgt.

Overzicht van alle materiaal en materieel dankzij MIRA

Elk bouwbedrijf maakt het dagelijks mee: er gaat kostbare tijd verloren door hopeloos te zoeken naar specifiek materiaal. Het kan gaan van gereserveerd materiaal dat toch meegenomen werd tot materieel dat niet op de juiste plaats staat voor een keuring of onderhoud. Het kan echter anders via digitalisering. Dankzij het gebruiksvriendelijk systeem van MIRA Software wordt alle gebruik en verbruik van klein en groot materiaal nauwgezet bijgehouden. Steeds volgens drie essentiële principes: correctheid, eenvoud en snelheid.

“Want als aan deze drie principes niet wordt voldaan, verliezen bouwbedrijven snel het vertrouwen in digitalisering,” weet Ignace De Coster, zaakvoerder van MIRA Software. “Wanneer we koppelingen maken met andere software, is dat net om deze principes te vertalen. Dankzij een koppeling wordt data overgenomen (correctheid), is alle data raadpleegbaar in overzichten (eenvoud) en is er geen dubbele invoer nodig (snelheid).

Materiaaltracering op de werf met GeoDynamics

Stijn Stragier is medeoprichter en managing partner van GeoDynamics, een Kortrijks softwarebedrijf en de Belgische marktleider op het gebied van track & trace. De onderneming zorgt er doormiddel van een tag op materiaal en een ontvanger in de bestelwagens voor dat werktuigen te allen tijde getraceerd kunnen worden op de werf. “De digitalisering van de bouw versnelt aan een recordtempo. Heel wat bedrijven laten de papieren rompslomp voor wat het is en brengen alles naar een digitale database.”

Deze evolutie brengt één nadeel met zich mee. Veel softwarebedrijven leggen zich toe op één specifiek onderwerp, wat het centralisatie-aspect net tegengaat. Stijn Stragier: “Daarom zijn koppelingen zoals die van MIRA en GeoDynamics zo belangrijk. Door het samenbrengen van onze technologieën brengen we een gecentraliseerd totaalverhaal naar onze klanten.”

Binnenkort beschikbaar

Momenteel loopt nog een laatste testfase, maar de resultaten zijn veelbelovend. De koppeling zal beschikbaar zijn vanaf 2022 voor alle klanten.

Digital Construction Brussels meets
Digital Construction Day

15 oktober 2024
Brussels Kart Expo