Digital Construction World

Digitalisering is essentieel voor aannemers die zich willen professionaliseren en Embuild moet hen daarop voorbereiden.

SoftwareONE – Een digitale totaalaanpak voor en door bouwondernemers

De Belg heeft een baksteen in de maag. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat de bouwsector een van de grootste sectoren in ons land is. Maar waar heel wat organisaties en zelfs volledige sectoren aan sneltempo digitaliseren, komt de digitale transformatie in de bouwsector maar traag op gang. SoftwareONE wil hier verandering in brengen. Op Digital Construction Brussels vertellen de experts van het softwarebedrijf waarom hun platform MTWO een gamechanger is voor de industrie.

SoftwareONE is een toonaangevende wereldwijde leverancier van end-to-end software- en cloudtechnologie-oplossingen, en heeft zijn hoofdkantoor in Zwitserland. Met een breed portfolio aan IP- en tech-diensten helpt SoftwareONE bedrijven om hun commerciële, technologische en digitale transformatiestrategieën doeltreffend te ontwikkelen.

Als wereldspeler in software en cloud-integratie digitaliseerde SoftwareONE de voorbije jaren 65.000 bedrijven en overheidsinstellingen in 90 landen. Nu wil het bedrijf ook de bouwsector helpen transformeren. SoftwareONE ging een samenwerking aan met RIB Software en ontwikkelde MTWO, een 6D construction cloud-platform. Het platform laat bouwbedrijven toe om efficiënter samen te werken met elkaar en met andere constructiepartners, leveranciers, klanten en overheidsdiensten.


MTWO is uniek in zijn soort omdat het veel beter is aangepast aan de noden van de sector dan bijvoorbeeld een klassieke standalone ERP, CRM, planning of werfopvolgingssoftware. Projecten kunnen beheerd worden in 2D of 3D en direct intergeconnecteerd met 4D (tijd/planning), 5D (kostprijs) en tot in de 6de dimensie (CO² invloed) op en naast de werf. Alle stakeholders, alle data en alle processen komen end-to-end samen op één centrale plek in real time. Eén enkele bron van waarheid.

Structuur en transparantie

Nog meer software is niet de sleutel voor de bouwsector om de digitale transformatie te versnellen. Indien de sector future proof wil zijn, is er nood aan een end-to-end geconsolideerde aanpak, geleid door experts met échte bouwervaring. Een overgroot deel van de MTWO-werknemers heeft een achtergrond en doorgedreven werkervaring als bouwkundig ingenieur, werfleider of designer. Zij weten perfect met welke uitdagingen de bouwsector geconfronteerd wordt.

MTWO neemt de oorzaken van faalkosten en vertragingen structureel weg en geeft een veel transparanter zicht op de aanwezige data voor onderbouwde beslissingsvorming.  Hierdoor maken bedrijven de juiste keuzes met een bewezen uitkomst en worden de schaarse mankracht en resources veel beter aangewend.  En zo maak je als bouwbedrijf uiteindelijk het verschil met de concurrentie. Een bijkomend voordeel aan MTWO is dat CO2-uitstoot van je projecten gevoelig daalt. Circulair gebruik van materialen wordt namelijk gefaciliteerd.

Nummer 1 construction cloud-platform

“Als we naar de graad van digitalisering kijken in verschillende sectoren dan zien we dat er de afgelopen jaren gigantische stappen werden gezet met zeer grote productiviteitswinsten.  Covid heeft dit proces nog geaccelereerd”, zegt Kevin Richardson, hoofd van de MTWO-divisie voor België en Luxemburg. “De bouwsector is de rode lantaarn met een magere 1 procent productiviteitsgroei de afgelopen twee decennia, terwijl ze wel aangeven significante investeringen te hebben gedaan. Die investeringen gebeurden met de beste intenties vaak in versnipperde software en delen van de processen waardoor niet altijd de verhoopte resultaten worden geboekt.”

MTWO benadert transformatie als een groter geheel waarbij we alle processen worden gestroomlijnd, gedigitaliseerd en geautomatiseerd. Bovendien wordt de manier van werken gepersonaliseerd volgens de noden en het tempo van het bedrijf en van zijn werknemers.

“Het is onderdeel van onze Belgische cultuur om bescheiden te blijven, en daarom zijn we voorzichtig met straffe uitspraken.  Maar als je ambities hebt is er natuurlijk niets mis mee om deze uit te spreken.  Onze ambitie is niet minder dan de globale toonaangevende speler te worden inzake construction cloud-platformen”, aldus Kevin Richardson.


Ontmoet ons op Digital Construction Brussels

Ons team komt op 11 oktober naar Digital Construction Brussels. Onze experts geven er demosessies, zodat je kan kennismaken met MTWO. Kom langs op stand # 33 en ontdek waarom MTWO een wereldwijde gamechanger is voor de industrie. Bovendien kan je deelnemen aan onze darts-wedstrijd en maak je kan om je een dartsbord voor jouw kantoor te winnen.

Reserveer een meeting en ontdek waarom MTWO voor jouw bedrijf een meerwaarde kan zijn.

Digital Construction Brussels meets
Digital Construction Day

15 oktober 2024
Brussels Kart Expo